Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest dość syta , smakuje każdemu nawet kiedy je ją pierwszy raz a najbardziej osobą która lubi połączenie kilku smaków .
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w drobniejsza kosteczkę, przekładamy do miski dodajemy do tego czosnek przeprasowany przez praskę, olej i przyprawę do gyrosa . Pozostawiamy na dwie do trzech godzin do za marynowania .
Po tym czasie smażymy kurczaka i przekładamy go do dużego garnka i zalewamy śmietana 30% najlepiej na cala noc ( mięso musi być chłodniejsze ) .
Cebulę obieramy i kroimy w piórka i przesmażamy na oliwie i przekładamy do mięsa , dodajemy zupę cebulowa i zalewamy woda i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu .
Wlewamy sos cygański i pokrojoną w kosteczkę paprykę i rozmieszany w odrobinie wody serki topione i łyżkę mąki pszennej . Doprawiamy do smaku przyprawami i zagotować.