Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z pora na siarczyste mrozy. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Cudownie smakuje podawana z chrupiącymi grzankami. Niezastąpiony przepis na zimę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4861
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 988
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9378
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1392
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4861
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 988
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9378
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1392
Składniki
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Pora opłucz, odetnij końcówki, przekrój w poprzek i poszatkuj na półtalarki. Dodaj do cebuli. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Całość smaż przez około 10 minut.
Podsmażone warzywa przełóż do garnka, zalej bulionem. Gotuj przez około 20 minut do miękkości. Dopraw zupę solą i pieprzem. Na koniec zmiksuj składniki.
Rozgrzewający krem z pora na zimowe mrozy serwuj z grzankami lub kromką ulubionego pieczywa.