Rozgrzewająca zupa z pora na siarczyste mrozy. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Cudownie smakuje podawana z chrupiącymi grzankami. Niezastąpiony przepis na zimę.
Zupa z pora na mrozy
Składniki
- 1,5 l bulionu
- duży por
- 2 średnie cebule
- 3 ziemniaki
- sól
- kolorowy pieprz
Do smażenia:
- olej
Składniki
- 1,5 l bulionu
- duży por
- 2 średnie cebule
- 3 ziemniaki
- sól
- kolorowy pieprz
Do smażenia:
- olej

Etapy przygotowania
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Pora opłucz, odetnij końcówki, przekrój w poprzek i poszatkuj na półtalarki. Dodaj do cebuli. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Całość smaż przez około 10 minut.
Podsmażone warzywa przełóż do garnka, zalej bulionem. Gotuj przez około 20 minut do miękkości. Dopraw zupę solą i pieprzem. Na koniec zmiksuj składniki.
Rozgrzewający krem z pora na zimowe mrozy serwuj z grzankami lub kromką ulubionego pieczywa.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4321

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1076

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 570
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4321

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1076

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 570



Składniki
- 1,5 l bulionu
- duży por
- 2 średnie cebule
- 3 ziemniaki
- sól
- kolorowy pieprz
- olej
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Pora opłucz, odetnij końcówki, przekrój w poprzek i poszatkuj na półtalarki. Dodaj do cebuli. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Całość smaż przez około 10 minut.
Podsmażone warzywa przełóż do garnka, zalej bulionem. Gotuj przez około 20 minut do miękkości. Dopraw zupę solą i pieprzem. Na koniec zmiksuj składniki.
Rozgrzewający krem z pora na zimowe mrozy serwuj z grzankami lub kromką ulubionego pieczywa.
Pyszotka:)
Smaczna zupka.;)