Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak zupy połączony z pulpecikami z jajek.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 132
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 132
Składniki
Skrzydełka płuczemy ,zalewamy zimną wodą (1,2 l) ,solimy i zagotowujemy. Szumowiny zbieramy ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie i pieprz. Gotujemy jeszcze 20 min. Mięso wyjmujemy i studzimy. Oddzielamy mięso od kości i dodajemy do zupy. Marchew i seler kroimy w kostkę ,pora w piórka ,warzywa podsmażamy na maśle. Dodajemy Do zupy ,gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wsypujemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem. 2 jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i ubijamy (tak jak ziemniaki). Dodajemy surowe jajko ,posiekaną natkę i kiełki owsa ,posiekaną cebulę ,bułkę tarą (masa powinna być zwarta) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy przygotowujemy pulpeciki (nabieramy łyżeczką do herbaty) ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano. Zupę podajemy z pulpecikami.