Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, warzywno-owocowa zupa na każdą porę roku. Ma przyjemny, trochę niecodzienny, ale nie „przekombinowany” smak. Pory wspaniale się łączą ze słodyczą jabłek. Zupę wystarczy doprawić solą i pieprzem i smaczne danie jest gotowe.
toster, patelnia
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232231
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232231
Składniki
Pory pokrój na cienkie plasterki. Jabłka obierz, podziel na ćwiartki i usuń z nich gniazda nasienne.
Obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
Zagotuj bulion, dodaj pory, ziemniaki i jabłka. Gotuj na średnim ogniu 10–15 minut, aż wszystko będzie miękkie.
Zestaw z ognia, dopraw solą i pieprzem, wlej śmietankę. Zmiksuj na gładką masę.
Bagietkę pokrój. Pokrojone bagietki włóż do tostera, lub zrumień na patelni na odrobinie oleju. Posyp parmezanem, odstaw do ostygnięcia.
Zupę przelej do pojemników, a grzanki zapakuj oddzielnie i dodaj tuż przed jedzeniem.