Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa zupa z prawdziwych grzybów. Z łazankami. Król Staś by się takiej nie wzbraniał. Grzyby, co prawda, nie zbierane własnoręcznie, ale cóż...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Składniki
Ugotuj bulion - obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa zalej zimną wodą i gotuj ok. 30 minut. Dodaj zioła i przyprawy. Gotuj do miękkości warzyw. Posól do smaku, przecedź bulion. Pokrojone na nieduże kawałki grzyby wrzuć na rozgrzaną, sucha patelnię i podsmaż, aż cały płyn wyparuje. Dodaj łyżkę - dwie oliwy i smaż, aż grzyby się zrumienią. Dopraw do smaku. Dodaj je do przecedzonego bulionu. Zagotuj i dodaj śmietanę. Podawaj z łazankami ugotowanymi wg przepisu na opakowaniu.