Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa zupa z prawdziwych grzybów. Z łazankami. Król Staś by się takiej nie wzbraniał. Grzyby, co prawda, nie zbierane własnoręcznie, ale cóż...
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Ugotuj bulion - obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa zalej zimną wodą i gotuj ok. 30 minut. Dodaj zioła i przyprawy. Gotuj do miękkości warzyw. Posól do smaku, przecedź bulion. Pokrojone na nieduże kawałki grzyby wrzuć na rozgrzaną, sucha patelnię i podsmaż, aż cały płyn wyparuje. Dodaj łyżkę - dwie oliwy i smaż, aż grzyby się zrumienią. Dopraw do smaku. Dodaj je do przecedzonego bulionu. Zagotuj i dodaj śmietanę. Podawaj z łazankami ugotowanymi wg przepisu na opakowaniu.