Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa zupa z prawdziwych grzybów. Z łazankami. Król Staś by się takiej nie wzbraniał. Grzyby, co prawda, nie zbierane własnoręcznie, ale cóż...
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2401
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 497
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1330
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2401
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 497
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1330
Składniki
Ugotuj bulion - obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa zalej zimną wodą i gotuj ok. 30 minut. Dodaj zioła i przyprawy. Gotuj do miękkości warzyw. Posól do smaku, przecedź bulion. Pokrojone na nieduże kawałki grzyby wrzuć na rozgrzaną, sucha patelnię i podsmaż, aż cały płyn wyparuje. Dodaj łyżkę - dwie oliwy i smaż, aż grzyby się zrumienią. Dopraw do smaku. Dodaj je do przecedzonego bulionu. Zagotuj i dodaj śmietanę. Podawaj z łazankami ugotowanymi wg przepisu na opakowaniu.