Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowujemy zupę z ryżu i zielonego groszku. Lekka zupa, dzięki groszkowi ma dużo błonnika, gdyż jest to warzywo strączkowe, nie zawiara dużo tluszczy jak i cholesterolu. Pożywna i napełniająca nasze brzuchy. Zapraszam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11497
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 514
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11497
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 514
Składniki
Oliwę i 2 łyżki masła rozgrzewamy w garnku do zupy na średnim ogniu. Dodajemy cebulę, czosnek i smażymy aż zmiękną. Dodajemy groszek i kilka łyżek rosołu, przykrywamy, dusimy na małym ogniu 8-10 minut, aż groszek będzie prawie miękki.
Dodajemy pozostały rosół i ryż, gotujemy 13-15 minut, aż ryż będzie prawie miękki. Dodajemy pozostałe 2 łyżki masła i gotujemy jeszcze 2-3 minuty, aż ryż stanie się całkiem miękki. Do zupy dajemy parmezan, mieszamy. Podajemy od razu.