Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z sałaty i grzybów

Zupa z sałaty i grzybów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2394 Ocena: 53237

Dodano:

Odsłon: 2666

Kolejny raz, sorki za powtarzanie…Kochani, nie marnujcie jedzenia. Wiemy, sztampowo to brzmi, jednak to nie tylko nasze czcze gadanie. Tak robimy na co dzień. Bawcie się podczas gotowania, miejcie wizję, bo z serducha wychodzi to, co najlepsze.

Składniki

  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 4 ziemniaki fioletowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g boczniaków
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18%
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z sałaty i grzybów

Przygotowanie

  1. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę i czosnek siekamy.
    Grzyby kroimy w paski.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
    Całość dusimy na maśle, doprawiając solą i pieprzem.

    Miks sałat gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i miksujemy.

    Do bulionu wrzucamy warzywa, gotujemy do miękkości.

    Zupę zabielamy śmietaną (wg uznania).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń