Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z selera naciowego"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Łodygi selera naciowego oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż cebulę i seler, podsmaż. Ostudź, zmiksuj razem z topionym serkiem.
Masę włóż do rondla, wlej bulion warzywny, gotuj na małym ogniu kilka minut. Wlej sok z cytryny, przypraw do smaku imbirem, solą i pieprzem. Zupę podawaj posypaną groszkiem ptysiowym.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie