Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lekko pikantna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 387
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1817
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17565
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 387
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1817
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17565
Składniki
Soczewicę umyć, zalać bulionem. Czosnek i cebulę oraz cebulkę dymkę, obrać i posiekać, podsmażyć na oleju. Po czym przełożyć do soczewicy. Całość gotować na małym ogniu, aż soczewica będzie al dente. Wtedy dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz szpinak. Chwilę gotować, gdy dynia zmięknie dodać szklankę mleka i gotować jeszcze chwilę. Na koniec doprawić do smaku – solą, pieprzem, odrobiną curry, kurkumy, imbiru, papryki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.