Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lekko pikantna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3513
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 897
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2596
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 978
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 222
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3513
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 897
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2596
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 978
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 222
Składniki
Soczewicę umyć, zalać bulionem. Czosnek i cebulę oraz cebulkę dymkę, obrać i posiekać, podsmażyć na oleju. Po czym przełożyć do soczewicy. Całość gotować na małym ogniu, aż soczewica będzie al dente. Wtedy dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz szpinak. Chwilę gotować, gdy dynia zmięknie dodać szklankę mleka i gotować jeszcze chwilę. Na koniec doprawić do smaku – solą, pieprzem, odrobiną curry, kurkumy, imbiru, papryki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.