Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lekko pikantna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1122
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5661
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8761
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18147
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1122
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5661
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8761
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18147
Składniki
Soczewicę umyć, zalać bulionem. Czosnek i cebulę oraz cebulkę dymkę, obrać i posiekać, podsmażyć na oleju. Po czym przełożyć do soczewicy. Całość gotować na małym ogniu, aż soczewica będzie al dente. Wtedy dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz szpinak. Chwilę gotować, gdy dynia zmięknie dodać szklankę mleka i gotować jeszcze chwilę. Na koniec doprawić do smaku – solą, pieprzem, odrobiną curry, kurkumy, imbiru, papryki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.