Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorówki i rosołu nic w naszym domu nie przebije, ale jak nie mam czasu to taka szybką zupka tez się moje szkraby zajadają. Sycąca, rozgrzewająca i naprawdę smaczna.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30911
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30911
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Cebulkę pokroić drobno. Mięso i cebulę podsmażyć na patelni do zrumienienia. Do dużego garnka z gotującą się wodą wrzucić podsmażone mięso i cebulę. Marchewkę obrać, pokroić w słupki, dorzucić do wywaru. Dodać kilka gałązek świeżej pietruszki. Wszystko gotować aż marchewka zmięknie. Soczewicę przepłukać, kukurydzę, groszek, fasolę odsączyć z zalewy - wszystko dorzucić do garnka. Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku, chwilę pogotować,aby składniki się przegryzły. Pyszne, sycące danie :)