Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień zachęca do gotowania pożywnych, gęstych i aromatycznych zup. Dlatego sezon na rozgrzewające zupy uważam za otwarty. Rozpocznę zupą, którą zrobiłam pierwszy raz, szczerze to pierwszy raz w ogóle pierwszy raz pracowałam z soczewicą. Jest to produkt ostatnio bardzo popularny i zdrowy, więc i ja postanowiłam go użyć. Był to strzał w dziesiątkę, zupa smakowała wszystkim domownikom. :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Papryki pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. W dużym ogniu na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę, czosnek oraz mięso. Następnie dodać papryki. Zalać wodą, doprawić przyprawami i gotować na małym ogniu. Po pewnym czasie dodać pomidory. Całość gotować do miękkości mięsa na małym ogniu (ok. godziny). Gdy mięso jest prawie miękkie dodać soczewicę i gotować przez ok. 20 min (dłużej nie, aby nie rozgotować soczewicy).
W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami.
:)
:)
:)