Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień zachęca do gotowania pożywnych, gęstych i aromatycznych zup. Dlatego sezon na rozgrzewające zupy uważam za otwarty. Rozpocznę zupą, którą zrobiłam pierwszy raz, szczerze to pierwszy raz w ogóle pierwszy raz pracowałam z soczewicą. Jest to produkt ostatnio bardzo popularny i zdrowy, więc i ja postanowiłam go użyć. Był to strzał w dziesiątkę, zupa smakowała wszystkim domownikom. :)
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 123
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 221
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2026
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 123
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 221
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2026
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Papryki pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. W dużym ogniu na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę, czosnek oraz mięso. Następnie dodać papryki. Zalać wodą, doprawić przyprawami i gotować na małym ogniu. Po pewnym czasie dodać pomidory. Całość gotować do miękkości mięsa na małym ogniu (ok. godziny). Gdy mięso jest prawie miękkie dodać soczewicę i gotować przez ok. 20 min (dłużej nie, aby nie rozgotować soczewicy).
W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami.
:)
:)
:)