Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, wysokobiałkowa i smaczna zupa, a przy tym wyjątkowa łatwa do przyrządzenia. Bez mięsa w wersji dla wegetarian. A wzbogacona o smak pulpecików z mięsa wołowego zadowoli nie jedno podniebienie.
W garnku zeszklij na oliwie (oleju kokosowym) posiekaną cebulę, czosnek i imbir, nie za długo, ma się zeszklić a nie zezłocić. Następnie zalej przegotowaną gorącą wodą. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe oraz startą na tarce o grubych oczkach marchew i seler, jak lubisz możesz dodać także pietruszkę. Gotuj na mały ogniu pod przykryciem ok 10 min. Po tym czasie dodaj pokrojone drobno ziemniaki i soczewicę. Gotuj ok 15-20 minut. Dodaj pomidory i ewentualnie małe pulpeciki wołowe (mięso dopraw tylko sola i pieprzem nie dodawaj jaka) i pogotuj chwilę ok 5 minut. Dodaj przyprawy. Soli wg własnego smaku. I gotowe. Smacznego!
Zupa lepiej smakuje na drugi dzień gdy przyjdzie smakami.
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 137
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 185
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 53
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 114
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 97
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 137
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 185
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 53
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 114
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 97
Składniki
W garnku zeszklij na oliwie (oleju kokosowym) posiekaną cebulę, czosnek i imbir, nie za długo, ma się zeszklić a nie zezłocić. Następnie zalej przegotowaną gorącą wodą. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe oraz startą na tarce o grubych oczkach marchew i seler, jak lubisz możesz dodać także pietruszkę. Gotuj na mały ogniu pod przykryciem ok 10 min. Po tym czasie dodaj pokrojone drobno ziemniaki i soczewicę. Gotuj ok 15-20 minut. Dodaj pomidory i ewentualnie małe pulpeciki wołowe (mięso dopraw tylko sola i pieprzem nie dodawaj jaka) i pogotuj chwilę ok 5 minut. Dodaj przyprawy. Soli wg własnego smaku. I gotowe. Smacznego! Zupa lepiej smakuje na drugi dzień gdy przyjdzie smakami.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupy
Szybka zupa fasolowa
Zupy
Zupa krem z cukinii
Zupy
Zupa z botwinki
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdec...
Odsłon: 67
Szybka zupa fasolowa
Szybka zupa fasolowa czyli świetna propozycja dla zabieganych kobiet, przygot...
Odsłon: 112