Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 72
Dodano: 31.01.2017
Odsłon: 4875
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
W garnku zeszklij na oliwie (oleju kokosowym) posiekaną cebulę, czosnek i imbir, nie za długo, ma się zeszklić a nie zezłocić. Następnie zalej przegotowaną gorącą wodą. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe oraz startą na tarce o grubych oczkach marchew i seler, jak lubisz możesz dodać także pietruszkę. Gotuj na mały ogniu pod przykryciem ok 10 min. Po tym czasie dodaj pokrojone drobno ziemniaki i soczewicę. Gotuj ok 15-20 minut. Dodaj pomidory i ewentualnie małe pulpeciki wołowe (mięso dopraw tylko sola i pieprzem nie dodawaj jaka) i pogotuj chwilę ok 5 minut. Dodaj przyprawy. Soli wg własnego smaku. I gotowe. Smacznego!
Zupa lepiej smakuje na drugi dzień gdy przyjdzie smakami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)