Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wegetariańska z zielonej soczewicy z nutą bazylii.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 827
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 455
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 827
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 455
Składniki
Soczewicę zalać letnią wodą i pozostawić przez około 1 godzinę do namoczenia. Po tym czasie wodę odlać, dodać do soczewicy około 0,5 litra świeżej wody i gotować, aż ziarna będą miękkie.
Marchewkę i seler obrać pokroić na kawałki, natkę poszatkować. Tak przygotowane warzywa dodać do gotującej się soczewicy wraz z solą i zielem angielskim.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do gotującej się zupy, kiedy pozostałe warzywa będą jeszcze lekko twarde. Gotować całość aż do uzyskania odpowiedniej miękkości składników. Na końcu doprawić pieprzem i bazylią.