Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wegetariańska z zielonej soczewicy z nutą bazylii.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Składniki
Soczewicę zalać letnią wodą i pozostawić przez około 1 godzinę do namoczenia. Po tym czasie wodę odlać, dodać do soczewicy około 0,5 litra świeżej wody i gotować, aż ziarna będą miękkie.
Marchewkę i seler obrać pokroić na kawałki, natkę poszatkować. Tak przygotowane warzywa dodać do gotującej się soczewicy wraz z solą i zielem angielskim.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do gotującej się zupy, kiedy pozostałe warzywa będą jeszcze lekko twarde. Gotować całość aż do uzyskania odpowiedniej miękkości składników. Na końcu doprawić pieprzem i bazylią.