Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wegetariańska z zielonej soczewicy z nutą bazylii.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 15
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 99
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 112
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 129
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 15
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 99
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 112
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 129
Składniki
Soczewicę zalać letnią wodą i pozostawić przez około 1 godzinę do namoczenia. Po tym czasie wodę odlać, dodać do soczewicy około 0,5 litra świeżej wody i gotować, aż ziarna będą miękkie.
Marchewkę i seler obrać pokroić na kawałki, natkę poszatkować. Tak przygotowane warzywa dodać do gotującej się soczewicy wraz z solą i zielem angielskim.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do gotującej się zupy, kiedy pozostałe warzywa będą jeszcze lekko twarde. Gotować całość aż do uzyskania odpowiedniej miękkości składników. Na końcu doprawić pieprzem i bazylią.