Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 3675
Dodano: 20.03.2020
Odsłon: 4069
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebule pokroić, czosnek posiekać, imbir zetrzeć.
Dynię pokroić w drobną kostkę.
W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i imbir, smażyć ok 10 minut, dodać pastę curry, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.
Dodać dynię, wymieszać, zalać litrem wody, dodać liście limonki. Gotować 10 minut, dodać wypłukaną soczewicę, gotować 15 minut, dodać pomidory i mleko kokosowe, gotować kolejne 10 minut.
Zupę częściowo zmiksować, ale nie całkowicie, żeby były kawałki.
Dodać limonkę, sos sojowy, cukier, sos rybny, doprawić solą.
Podawać kolendrą/natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)