Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na chłodne dni, rozgrzewająca zupa z soczewicy i batatów.....
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 206
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2719
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 870
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1624
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14355
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 206
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2719
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 870
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1624
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14355
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Całość wrzucić na rozgrzany w sporym garnku olej kokosowy, smażyć do zeszklenia cebuli.
Dodać przyprawy, wsypać soczewicę i smażyć przez 2-3 minuty. W międzyczasie batata obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Do garnka wlać bulion, dodać batata i dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Gotować pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec dodać mleko kokosowe, doprawić do smaku sokiem z limonki. Podawać ze świeżą kolendrą.