Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na chłodne dni, rozgrzewająca zupa z soczewicy i batatów.....
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35757
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2682
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 471
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 640
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 141
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35757
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2682
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 471
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 640
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 141
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Całość wrzucić na rozgrzany w sporym garnku olej kokosowy, smażyć do zeszklenia cebuli.
Dodać przyprawy, wsypać soczewicę i smażyć przez 2-3 minuty. W międzyczasie batata obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Do garnka wlać bulion, dodać batata i dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Gotować pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec dodać mleko kokosowe, doprawić do smaku sokiem z limonki. Podawać ze świeżą kolendrą.