Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostra zupa z soczewicy przyjemnie smakuje w chłodne dni – rozgrzeje i nasyci. Przepis jest prosty i szybki. Dzięki kremowej konsystencji możesz zabrać zupę do pracy i zjeść na lunch. Pamiętaj, aby przed podaniem ją podgrzać.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2697
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3071
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2697
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3071
Składniki
Chili pokrój w drobną kostkę.
W garnku zagotuj bulion. Dodaj włoszczyznę, chili i soczewicę. Ponownie doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 15 minut. Zdejmij z ognia.Dopraw imbirem, solą i pieprzem.
Wlej mleko i sok z limonki. Zmiksuj na gładki krem.
Zupę przelej do pojemników i wstaw do lodówki.
Przygotuj grzanki. Bagietkę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć kawałki pieczywa i smaż, aż będzie chrupiące. Posyp parmezanem i wymieszaj. Patelnię zestaw z ognia, aby grzanki ostygły. Zapakuj w oddzielny pojemnik.
Weź ze sobą do pracy lub szkoły, podgrzej i zjedz na lunch z dodatkiem grzanek.