Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostra zupa z soczewicy przyjemnie smakuje w chłodne dni – rozgrzeje i nasyci. Przepis jest prosty i szybki. Dzięki kremowej konsystencji możesz zabrać zupę do pracy i zjeść na lunch. Pamiętaj, aby przed podaniem ją podgrzać.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9809
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 582
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9809
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 582
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
Składniki
Chili pokrój w drobną kostkę.
W garnku zagotuj bulion. Dodaj włoszczyznę, chili i soczewicę. Ponownie doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 15 minut. Zdejmij z ognia.Dopraw imbirem, solą i pieprzem.
Wlej mleko i sok z limonki. Zmiksuj na gładki krem.
Zupę przelej do pojemników i wstaw do lodówki.
Przygotuj grzanki. Bagietkę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć kawałki pieczywa i smaż, aż będzie chrupiące. Posyp parmezanem i wymieszaj. Patelnię zestaw z ognia, aby grzanki ostygły. Zapakuj w oddzielny pojemnik.
Weź ze sobą do pracy lub szkoły, podgrzej i zjedz na lunch z dodatkiem grzanek.