Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostra zupa z soczewicy przyjemnie smakuje w chłodne dni – rozgrzeje i nasyci. Przepis jest prosty i szybki. Dzięki kremowej konsystencji możesz zabrać zupę do pracy i zjeść na lunch. Pamiętaj, aby przed podaniem ją podgrzać.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Chili pokrój w drobną kostkę.
W garnku zagotuj bulion. Dodaj włoszczyznę, chili i soczewicę. Ponownie doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 15 minut. Zdejmij z ognia.Dopraw imbirem, solą i pieprzem.
Wlej mleko i sok z limonki. Zmiksuj na gładki krem.
Zupę przelej do pojemników i wstaw do lodówki.
Przygotuj grzanki. Bagietkę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć kawałki pieczywa i smaż, aż będzie chrupiące. Posyp parmezanem i wymieszaj. Patelnię zestaw z ognia, aby grzanki ostygły. Zapakuj w oddzielny pojemnik.
Weź ze sobą do pracy lub szkoły, podgrzej i zjedz na lunch z dodatkiem grzanek.