Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostra zupa z soczewicy przyjemnie smakuje w chłodne dni – rozgrzeje i nasyci. Przepis jest prosty i szybki. Dzięki kremowej konsystencji możesz zabrać zupę do pracy i zjeść na lunch. Pamiętaj, aby przed podaniem ją podgrzać.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1837
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1837
Składniki
Chili pokrój w drobną kostkę.
W garnku zagotuj bulion. Dodaj włoszczyznę, chili i soczewicę. Ponownie doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 15 minut. Zdejmij z ognia.Dopraw imbirem, solą i pieprzem.
Wlej mleko i sok z limonki. Zmiksuj na gładki krem.
Zupę przelej do pojemników i wstaw do lodówki.
Przygotuj grzanki. Bagietkę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć kawałki pieczywa i smaż, aż będzie chrupiące. Posyp parmezanem i wymieszaj. Patelnię zestaw z ognia, aby grzanki ostygły. Zapakuj w oddzielny pojemnik.
Weź ze sobą do pracy lub szkoły, podgrzej i zjedz na lunch z dodatkiem grzanek.