Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z wątrobianką"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 438
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 438
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Składniki
Łopatkę oczyść i włóż do garnka z osoloną zimną wodą. Dodaj przekrojoną obraną cebulę, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj powoli, aż mięso będzie zupełnie miękkie.
Wyjmij łopatkę z garnka. Bulion odcedź i znowu zagotuj. Marchew oraz seler oczyść i pokrój na drobne kawałki. Ze skórki z wątrobianki wyciśnij środek (mięso). Wrzuć wszystko do wrzątku.
Dodaj do zupy kaszę i dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotuj potrawę jeszcze 20 minut.Źródło: Telemax