Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa. Wyjątkowo prosta w przygotowaniu, a urozmaici klasyczną zupę jarzynową.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6889
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5057
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1969
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6889
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5057
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1969
Składniki
Włoszczyznę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i posiekać. Warzywa podsmażyć na maśle do zarumienienia. Zalać wodą, dodać obrane i pokrojone w większą kostkę ziemniaki oraz opłukaną i pokrojoną w paseczki kapustę włoską. Dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, suszoną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Zupę gotować do miękkości warzyw, ok. 20 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć, następnie dodać do zupy. Wymieszać i podać.