Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa. Wyjątkowo prosta w przygotowaniu, a urozmaici klasyczną zupę jarzynową.
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 1050
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 194
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 1050
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 194
Składniki
Włoszczyznę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i posiekać. Warzywa podsmażyć na maśle do zarumienienia. Zalać wodą, dodać obrane i pokrojone w większą kostkę ziemniaki oraz opłukaną i pokrojoną w paseczki kapustę włoską. Dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, suszoną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Zupę gotować do miękkości warzyw, ok. 20 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć, następnie dodać do zupy. Wymieszać i podać.