Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z zielonego groszku

Zupa z zielonego groszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 354 Ocena: 3790

Dodano:

Odsłon: 879

Zupa groszkowa - jednakże nie w formie popularnego ostatnio kremu. Tak przygotowana zupa jest idealna zarówno w lecie, jak i w zimie. Jest bardzo smaczna i zdrowa. To zdecydowanie jeden z wielu smaków mojego dzieciństwa:)

Składniki

  • 450 g mrożonego groszku
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 liski laurowe
  • 5-6 ziarenek ziela angielskiego
  • 5-6 ziarenek pieprzu czarnego
  • 2 l bulionu
  • drobny makaron
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa obieramy, a marchewkę i pietruszkę kroimy na talarki.

  2. Warzywa zalewamy 2 litrami bulionu, dodajemy opłukany groszek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz.

  3. Gotujemy zupę na średnim ogniu przez około 30 minut. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Zupę podajemy z makaronem i śmietaną.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń