Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może by tak zupka którą zje każde dziecko które nie znosi zielonego groszku ? Jest bardzo smaczna i pożywna a do tego bardzo szybko się ją przygotowuje wystarczy tylko użyć blendera smak niepowtarzalny przypominający zupę grochową.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 437
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 437
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać porcję rosołową oraz marchew pokrojoną dowolnie, całość zagotować i zdjąć powstałe szumowiny zmniejszyć ogień i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa na porcji. Jak już mięso jest prawie miękkie dodać ziela angielskie, liść laurowy, suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. W trakcie gdy wywar z ziemniakami się gotuje przygotować groszek a mianowicie z groszku wylać zalewę a groszek przełożyć do miski i za pomocą blendera zmiksować go na papkę.
Gdy ziemniaki w wywarze są już wystarczająco miękkie dodać przygotowaną papkę z zielonego groszku, dodać również kostki magii i chwilę pogotować na wolnym ogniu. Jak już zupa się pogotowała doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną a na sam koniec gotowania dodać pokrojona natkę pietruszki świeżą lub mrożoną, lekko całość zagotować i zdjąć z ognia.
Ugotowana zupa z groszku wyszła tak smaczna że nawet mąż stwierdził iż smak jest bardzo podobny do grochówki. Można ją zrobić z samego groszku bez dodatku marchewki można również dodać z pół łyżki majeranku dla lepszego smaku a także podsmażony boczek to taka moja podpowiedź jakby ktoś nie miał pomysłu na zupę i wykorzystanie groszku z marchewką.