Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedzialam jak sie zabarac za soczewicę i postanowiłam zrobić zupę która jak dla mnie jest prosta i nawet nawet smaczna
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 587
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3938
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1361
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 587
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3938
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1361
Składniki
Soczewicę wypłukać szklankę ugotować w 2 szklankach wody. Zakończzyć gotowanie gdy wsiąknie całą wodę. W odobnym garnuszku: dodac włoszczyznę (średnią) marchewk jednak conajmniej 3. wody dać równo z warzywami. Gotować pod przyktyciem, dodać kostę warzywną (ja miałam bio które zakupiłam na targu ) dałam 2 sztuki. Gdy wywar będziegotowy wyjąć warzywka marchwekę pokroić drobniej doddać spowrotem, dodac soczewię. Chwilę gotować po czym dodać: pół łyżeczki kurkumy, pół curyy i tyle samo papryki. Następnie: odlać pól szklanki wywaru i rozprowadzić pól jogurtu naturalnego. Dolać do zupy. Nasam koniec dodać pęczek kopru. Wiem że popularne jest blendowanie zupy z soczewicą ja jednak tego nie robię gdyż taka konsystecja jest dla mnie smaczniejsza.