Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedzialam jak sie zabarac za soczewicę i postanowiłam zrobić zupę która jak dla mnie jest prosta i nawet nawet smaczna
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Składniki
Soczewicę wypłukać szklankę ugotować w 2 szklankach wody. Zakończzyć gotowanie gdy wsiąknie całą wodę. W odobnym garnuszku: dodac włoszczyznę (średnią) marchewk jednak conajmniej 3. wody dać równo z warzywami. Gotować pod przyktyciem, dodać kostę warzywną (ja miałam bio które zakupiłam na targu ) dałam 2 sztuki. Gdy wywar będziegotowy wyjąć warzywka marchwekę pokroić drobniej doddać spowrotem, dodac soczewię. Chwilę gotować po czym dodać: pół łyżeczki kurkumy, pół curyy i tyle samo papryki. Następnie: odlać pól szklanki wywaru i rozprowadzić pól jogurtu naturalnego. Dolać do zupy. Nasam koniec dodać pęczek kopru. Wiem że popularne jest blendowanie zupy z soczewicą ja jednak tego nie robię gdyż taka konsystecja jest dla mnie smaczniejsza.