Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedzialam jak sie zabarac za soczewicę i postanowiłam zrobić zupę która jak dla mnie jest prosta i nawet nawet smaczna
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 361
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 170
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 193
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 257
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 361
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 170
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 193
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 257
Składniki
Soczewicę wypłukać szklankę ugotować w 2 szklankach wody. Zakończzyć gotowanie gdy wsiąknie całą wodę. W odobnym garnuszku: dodac włoszczyznę (średnią) marchewk jednak conajmniej 3. wody dać równo z warzywami. Gotować pod przyktyciem, dodać kostę warzywną (ja miałam bio które zakupiłam na targu ) dałam 2 sztuki. Gdy wywar będziegotowy wyjąć warzywka marchwekę pokroić drobniej doddać spowrotem, dodac soczewię. Chwilę gotować po czym dodać: pół łyżeczki kurkumy, pół curyy i tyle samo papryki. Następnie: odlać pól szklanki wywaru i rozprowadzić pól jogurtu naturalnego. Dolać do zupy. Nasam koniec dodać pęczek kopru. Wiem że popularne jest blendowanie zupy z soczewicą ja jednak tego nie robię gdyż taka konsystecja jest dla mnie smaczniejsza.