Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z zielonej soczewicy

Zupa z zielonej soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 983

Dodano:

Odsłon: 2610

Nie wiedzialam jak sie zabarac za soczewicę i postanowiłam zrobić zupę która jak dla mnie jest prosta i nawet nawet smaczna

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z zielonej soczewicy

Przygotowanie

  1. Soczewicę wypłukać szklankę ugotować w 2 szklankach wody. Zakończzyć gotowanie gdy wsiąknie całą wodę.
    W odobnym garnuszku: dodac włoszczyznę (średnią) marchewk jednak conajmniej 3. wody dać równo z warzywami. Gotować pod przyktyciem, dodać kostę warzywną (ja miałam bio które zakupiłam na targu ) dałam 2 sztuki.
    Gdy wywar będziegotowy wyjąć warzywka marchwekę pokroić drobniej doddać spowrotem, dodac soczewię. Chwilę gotować po czym dodać: pół łyżeczki kurkumy, pół curyy i tyle samo papryki. Następnie: odlać pól szklanki wywaru i rozprowadzić pól jogurtu naturalnego. Dolać do zupy. Nasam koniec dodać pęczek kopru.

    Wiem że popularne jest blendowanie zupy z soczewicą ja jednak tego nie robię gdyż taka konsystecja jest dla mnie smaczniejsza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń