Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzwyczaj wiosenna, zielona zupa z zielonych warzyw, ze świeżymi ziołami. Oczywiście - zielonymi!
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 73
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 439
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 73
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 439
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Składniki
Cebulę trzeba posiekać i zeszklić na oleju a potem dodawać warzywa w kolejności zaczynając od tych, które trzeba gotować najdłużej to tych, które robią się miękkie zaledwie po chwili gotowania. Najpierw brokuł, a konkretnie głąb i łodyżki chwilkę podsmażyć razem z cebulą i zalać wrzątkiem, po pięciu minutach dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, po kolejnych pięciu szparagi pokrojone w nieduże kawałki (najpierw oczywiście odcięłam zdrewniałe końce), cukinię i ryż. Po następnych pięciu minutach wszystkie warzywa powinny być już miękkie. Można wtedy dodać puszkę zielonego groszku a zupę doprawić do smaku pieprzem i solą i poczekać, aż zupa nieco ostygnie, zanim dodamy świeże zioła, czyli drobno posiekany lubczyk, oregano i bazylię. Pasowałby jeszcze tymianek, niestety nie oszczędziła go ostatnia zima i niestety już nie odrósł, a szkoda! Zupę można podać z dodatkiem śmietany lub jogurtu, ale to wiem tylko w teorii, bo moja rodzina lubi ją taką jaka jest – klarowną. Nie muszę dodawać, jak bardzo jest aromatyczna!