Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, uskrzydlona, bo na skrzydełkach zupa jarzynowa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5632
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1111
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12223
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1538
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5632
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1111
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12223
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1538
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą i rozpocząć gotowanie. Po ok 15 min dodać ziemniaki. Obrane, umyte i pokrojone w grubszą kostkę. Na patelni na maśle i oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Na padelnię dodać starte na tarce na dużych oczkach warzywa. Oczywiście wcześniej obrane i umyte. Smażyć na wolnym ogniu aż stracą surowość. Przełożyć do garnka. Gotować na wolnym ogniu. Następnie dodać drobny makaron. A już na końcu zielony groszek. Jeszcze 10 min. I zupa gotowa. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Można wybrać skrzydełka. Obrać mięso i dokładać do zupy na talerzach. Zupę posypywać natką pietruszki. Smacznego.