Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, uskrzydlona, bo na skrzydełkach zupa jarzynowa.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą i rozpocząć gotowanie. Po ok 15 min dodać ziemniaki. Obrane, umyte i pokrojone w grubszą kostkę. Na patelni na maśle i oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Na padelnię dodać starte na tarce na dużych oczkach warzywa. Oczywiście wcześniej obrane i umyte. Smażyć na wolnym ogniu aż stracą surowość. Przełożyć do garnka. Gotować na wolnym ogniu. Następnie dodać drobny makaron. A już na końcu zielony groszek. Jeszcze 10 min. I zupa gotowa. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Można wybrać skrzydełka. Obrać mięso i dokładać do zupy na talerzach. Zupę posypywać natką pietruszki. Smacznego.