Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prostą i szybką do wykonania, pożywną i smaczną zupę :-)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w niewielką kostkę a następnie podsmażyć kilka minut na patelni.
Podsmażone warzywa przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostki rosołowe i wstawić na ogień. Na patelni podsmażyć cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać mięso mielone i podsmażyć tak, aby porobiły się niewielkie grudki
Mięso z cebulą dorzucić do garnka i gotować aż ziemniaki będą "al dente". Następnie wlać maślankę i śmietanę (koniecznie w tej kolejności) i gotować aż ziemniaki i marchewka będą ugotowane. Dodać przyprawy i gotować jeszcze chwilę. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Zamiast mięsa mielonego można użyć kiełbasy pokrojonej w plasterki i podsmażonej. Można też zrezygnować całkiem z mięsa, ale dodać podwójną porcję ziemniaków. Do gotowej zupy można już na talerzu dodać ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki jajko. Zupa ta jest doskonała na "przedbiegi" przed kapuśniaczkami, na które przepis można znaleźć tutaj: https://smaker.pl/przepis-kapusniaczki,124782,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)