Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółta soczewica charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Jej czas gotowania jest krótki (maksymalnie 10 min), dzięki czemu potrawy można przygotować w mgnieniu oka. Jest polecana osobom aktywnym fizycznie ze względu na wysoką zawartość białka. Bogata w kwas foliowy, skrobię, wapń, fosfor i żelazo. Obniża poziom złego cholesterolu, stabilizuje pracę układu pokarmowego. Zawiera sporą ilość błonnika. Idealna do sałatek, sosów i zup.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 17
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 17
Składniki
Mięso przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy kwadrans. Mięso wyjmujemy, studzimy, oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki. Do wywaru dodajemy pokrojone marchewki, ziemniaki, gotujemy do momentu, kiedy będą al dente, następnie wsypujemy soczewicę, gotujemy 7 min. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, mieszamy, dokładnie rozprowadzamy w zupie. Dodajemy mięso, gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.