Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółta soczewica charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Jej czas gotowania jest krótki (maksymalnie 10 min), dzięki czemu potrawy można przygotować w mgnieniu oka. Jest polecana osobom aktywnym fizycznie ze względu na wysoką zawartość białka. Bogata w kwas foliowy, skrobię, wapń, fosfor i żelazo. Obniża poziom złego cholesterolu, stabilizuje pracę układu pokarmowego. Zawiera sporą ilość błonnika. Idealna do sałatek, sosów i zup.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Składniki
Mięso przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy kwadrans. Mięso wyjmujemy, studzimy, oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki. Do wywaru dodajemy pokrojone marchewki, ziemniaki, gotujemy do momentu, kiedy będą al dente, następnie wsypujemy soczewicę, gotujemy 7 min. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, mieszamy, dokładnie rozprowadzamy w zupie. Dodajemy mięso, gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.