Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółta soczewica charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Jej czas gotowania jest krótki (maksymalnie 10 min), dzięki czemu potrawy można przygotować w mgnieniu oka. Jest polecana osobom aktywnym fizycznie ze względu na wysoką zawartość białka. Bogata w kwas foliowy, skrobię, wapń, fosfor i żelazo. Obniża poziom złego cholesterolu, stabilizuje pracę układu pokarmowego. Zawiera sporą ilość błonnika. Idealna do sałatek, sosów i zup.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14615
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19677
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14615
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19677
Składniki
Mięso przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy kwadrans. Mięso wyjmujemy, studzimy, oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki. Do wywaru dodajemy pokrojone marchewki, ziemniaki, gotujemy do momentu, kiedy będą al dente, następnie wsypujemy soczewicę, gotujemy 7 min. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, mieszamy, dokładnie rozprowadzamy w zupie. Dodajemy mięso, gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.