Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółta soczewica charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Jej czas gotowania jest krótki (maksymalnie 10 min), dzięki czemu potrawy można przygotować w mgnieniu oka. Jest polecana osobom aktywnym fizycznie ze względu na wysoką zawartość białka. Bogata w kwas foliowy, skrobię, wapń, fosfor i żelazo. Obniża poziom złego cholesterolu, stabilizuje pracę układu pokarmowego. Zawiera sporą ilość błonnika. Idealna do sałatek, sosów i zup.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Mięso przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy kwadrans. Mięso wyjmujemy, studzimy, oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki. Do wywaru dodajemy pokrojone marchewki, ziemniaki, gotujemy do momentu, kiedy będą al dente, następnie wsypujemy soczewicę, gotujemy 7 min. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, mieszamy, dokładnie rozprowadzamy w zupie. Dodajemy mięso, gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.