Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i rozgrzewająca
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1408
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 201
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1408
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 201
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną papryczkę chili, plasterki imbiru, trawę cytrynową i czosnek. Smażyć razem kilka minut.
Bataty obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wrzucić do garnka. Dodać pastę curry, dokładnie wymieszać.
Następnie wlać mleko kokosowe i bulion, gotować około 15 minut, do miękkości batatów
Trawę cytrynową usunąć a zupę zblendować. Doprawić sokiem z limonki i solą. Podawać z listkami kolendry.