Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i rozgrzewająca
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 343
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 566
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1055
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 343
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 566
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1055
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną papryczkę chili, plasterki imbiru, trawę cytrynową i czosnek. Smażyć razem kilka minut.
Bataty obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wrzucić do garnka. Dodać pastę curry, dokładnie wymieszać.
Następnie wlać mleko kokosowe i bulion, gotować około 15 minut, do miękkości batatów
Trawę cytrynową usunąć a zupę zblendować. Doprawić sokiem z limonki i solą. Podawać z listkami kolendry.