Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i rozgrzewająca
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 552
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75365
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 552
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75365
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną papryczkę chili, plasterki imbiru, trawę cytrynową i czosnek. Smażyć razem kilka minut.
Bataty obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wrzucić do garnka. Dodać pastę curry, dokładnie wymieszać.
Następnie wlać mleko kokosowe i bulion, gotować około 15 minut, do miękkości batatów
Trawę cytrynową usunąć a zupę zblendować. Doprawić sokiem z limonki i solą. Podawać z listkami kolendry.