Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i rozgrzewająca
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4180
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8606
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 876
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4180
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8606
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 876
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną papryczkę chili, plasterki imbiru, trawę cytrynową i czosnek. Smażyć razem kilka minut.
Bataty obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wrzucić do garnka. Dodać pastę curry, dokładnie wymieszać.
Następnie wlać mleko kokosowe i bulion, gotować około 15 minut, do miękkości batatów
Trawę cytrynową usunąć a zupę zblendować. Doprawić sokiem z limonki i solą. Podawać z listkami kolendry.