Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych, którym tradycyjna pomidorówka już się trochę znudziła...
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
W dużym garnku rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy czosnek, smażymy jeszcze chwilę, po czym dodajemy pomidory. Całość smażymy ok. 15 min.
Teraz do garnka dodajemy przecier pomidorowy, bulion oraz bazylię. Gotujemy ok 15 min.
Solimy do smaku i gotowe. Smacznego ;-)