Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych, którym tradycyjna pomidorówka już się trochę znudziła...
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
W dużym garnku rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy czosnek, smażymy jeszcze chwilę, po czym dodajemy pomidory. Całość smażymy ok. 15 min.
Teraz do garnka dodajemy przecier pomidorowy, bulion oraz bazylię. Gotujemy ok 15 min.
Solimy do smaku i gotowe. Smacznego ;-)