Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasy pełne grzybów. Zupa grzybowa ze świeżych podgrzybków i prawdziwków podana z kaszą bulgur to jedna z lepszych jesiennych zup.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21707
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 333
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21707
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 333
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Porcję rosołową (drób lub wołowina) zalewamy zimną wodą i gotujemy aż przestaną się tworzyć zaburzyny.
Wtedy dodajemy pokrojone w kawałki grzyby przesmażone na maśle z solą, pieprzem i rozmarynem. Dodajemy seler i korzeń pietruszki. Marchew kroimy w kostkę lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy ją do wywaru. Liście laurowe i kilka ziarenek angielskiego ziela doskonale się nadają do grzybowej zupy. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Gotujemy zupę na wolnym ogniu.
Gdy grzyby zmiękną, a dom wypełni się ich przepysznym aromatem dodajemy do zupy zahartowaną śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
Gotujemy kaszę bulgur zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zupę możemy też podać na przykład z makaronem. Przepisy na inne pyszne zupy znajdziecie na naszym blogu. Link pod wpisem.