Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy wysyp grzybów, warto przyrządzić taką pyszną zupę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Ugotowałam bulion: udko kurczaka, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 cebule, kawałek pora, kapusty, listek laurowy, 2 ziela angielskie, sól. Równocześnie z nastawieniem bulionu w rondelku przesmażyłam na oleju rzepakowym kilogram świeżych, obranych i umytych maślaków razem z 2 cebulami. Po około 20 minutach smażenia (a raczej gotowania we własnym sosie), dodałam grzyby do gotującej się zupy. Gotowałam około godzinę. Po tym czasie dodałam 5 ziemniaków pokrojonych w małą kostkę. Kiedy ziemniaki były gotowe, zabieliłam śmietaną, mocno opieprzyłam i posypałam natką pietruszki.