Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy wysyp grzybów, warto przyrządzić taką pyszną zupę.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 453
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 453
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5627
Składniki
Ugotowałam bulion: udko kurczaka, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 cebule, kawałek pora, kapusty, listek laurowy, 2 ziela angielskie, sól. Równocześnie z nastawieniem bulionu w rondelku przesmażyłam na oleju rzepakowym kilogram świeżych, obranych i umytych maślaków razem z 2 cebulami. Po około 20 minutach smażenia (a raczej gotowania we własnym sosie), dodałam grzyby do gotującej się zupy. Gotowałam około godzinę. Po tym czasie dodałam 5 ziemniaków pokrojonych w małą kostkę. Kiedy ziemniaki były gotowe, zabieliłam śmietaną, mocno opieprzyłam i posypałam natką pietruszki.