Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy wysyp grzybów, warto przyrządzić taką pyszną zupę.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 354
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 246
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1381
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 354
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 246
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1381
Składniki
Ugotowałam bulion: udko kurczaka, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 cebule, kawałek pora, kapusty, listek laurowy, 2 ziela angielskie, sól. Równocześnie z nastawieniem bulionu w rondelku przesmażyłam na oleju rzepakowym kilogram świeżych, obranych i umytych maślaków razem z 2 cebulami. Po około 20 minutach smażenia (a raczej gotowania we własnym sosie), dodałam grzyby do gotującej się zupy. Gotowałam około godzinę. Po tym czasie dodałam 5 ziemniaków pokrojonych w małą kostkę. Kiedy ziemniaki były gotowe, zabieliłam śmietaną, mocno opieprzyłam i posypałam natką pietruszki.