Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Składniki
Warzywa pokroić w plasterki , wrzucić do garnka i zalać 1 i ½ l wody. Dodać liść laurowy ,ziarenka ziela angielskiego i przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości jarzyn. Ogórki obrać ,pokroić w półplasterki ,wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i tymianku ,dusić. Przerzucić do garnka z wywarem warzywnym ,zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. Całość zagotować ,wrzucić zieleninę ,doprawić do smaku solą i pieprzem. Do zupy można dodać ugotowane w kostkę ziemniaki lub ryż