Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8688
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8688
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Warzywa pokroić w plasterki , wrzucić do garnka i zalać 1 i ½ l wody. Dodać liść laurowy ,ziarenka ziela angielskiego i przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości jarzyn. Ogórki obrać ,pokroić w półplasterki ,wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i tymianku ,dusić. Przerzucić do garnka z wywarem warzywnym ,zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. Całość zagotować ,wrzucić zieleninę ,doprawić do smaku solą i pieprzem. Do zupy można dodać ugotowane w kostkę ziemniaki lub ryż