Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ze świeżych ogórków

Zupa ze świeżych ogórków

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48518

Dodano:

Odsłon: 2203

:)

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • liść laurowy
  • 4 świeże ogórki
  • 20 g masła
  • 2 łyżki koperku
  • pół szklanki śmietany 18 %
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka vegety
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz biały do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroić w plasterki , wrzucić do garnka i zalać 1 i ½ l wody. Dodać liść laurowy ,ziarenka ziela angielskiego i przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości jarzyn.

    Ogórki obrać ,pokroić w półplasterki ,wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i tymianku ,dusić. Przerzucić do garnka z wywarem warzywnym ,zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. Całość zagotować ,wrzucić zieleninę ,doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Do zupy można dodać ugotowane w kostkę ziemniaki lub ryż

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivette 11 sierpnia 2013 ja zamiast śmietany daje serek topiony a ogórki najpierw smaże na maśle - jest jeszcze lepsza!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

joanna78 07 sierpnia 2013 Jeszcze nigdy nie jadłam zupy ze świeżych ogórków, muszę spróbować Twojego przepisu wygląda smakowicie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń