Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15094
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15094
Składniki
Warzywa pokroić w plasterki , wrzucić do garnka i zalać 1 i ½ l wody. Dodać liść laurowy ,ziarenka ziela angielskiego i przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości jarzyn. Ogórki obrać ,pokroić w półplasterki ,wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i tymianku ,dusić. Przerzucić do garnka z wywarem warzywnym ,zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. Całość zagotować ,wrzucić zieleninę ,doprawić do smaku solą i pieprzem. Do zupy można dodać ugotowane w kostkę ziemniaki lub ryż