Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12303
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12303
Składniki
Warzywa pokroić w plasterki , wrzucić do garnka i zalać 1 i ½ l wody. Dodać liść laurowy ,ziarenka ziela angielskiego i przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości jarzyn. Ogórki obrać ,pokroić w półplasterki ,wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i tymianku ,dusić. Przerzucić do garnka z wywarem warzywnym ,zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. Całość zagotować ,wrzucić zieleninę ,doprawić do smaku solą i pieprzem. Do zupy można dodać ugotowane w kostkę ziemniaki lub ryż