Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna. Lekka i aromatyczna. W sam raz na nadchodzące upały.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4553
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4553
Składniki
Umyte mięso włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Dodaj liście i ziele angielskie. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Dołóż oczyszczoną i obraną włoszczyznę. Gotuj przez pół godziny. Wyciągnij mięso i warzywa. Kurczaka podziel na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kostkę. Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Kukurydzę odcedź na sitku. Cebulę i ogórki przesmaż na maśle do czasu aż warzywa zmiękną. Dołóż do buliony. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj kukurydzę, mięso i posiekany koperek. Zabiel śmietaną u zagęść mąką. Dopraw sokiem z cytryny i cukrem. Posól i popieprz do smaku.