Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna. Lekka i aromatyczna. W sam raz na nadchodzące upały.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Składniki
Umyte mięso włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Dodaj liście i ziele angielskie. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Dołóż oczyszczoną i obraną włoszczyznę. Gotuj przez pół godziny. Wyciągnij mięso i warzywa. Kurczaka podziel na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kostkę. Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Kukurydzę odcedź na sitku. Cebulę i ogórki przesmaż na maśle do czasu aż warzywa zmiękną. Dołóż do buliony. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj kukurydzę, mięso i posiekany koperek. Zabiel śmietaną u zagęść mąką. Dopraw sokiem z cytryny i cukrem. Posól i popieprz do smaku.