Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna. Lekka i aromatyczna. W sam raz na nadchodzące upały.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Składniki
Umyte mięso włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Dodaj liście i ziele angielskie. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Dołóż oczyszczoną i obraną włoszczyznę. Gotuj przez pół godziny. Wyciągnij mięso i warzywa. Kurczaka podziel na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kostkę. Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Kukurydzę odcedź na sitku. Cebulę i ogórki przesmaż na maśle do czasu aż warzywa zmiękną. Dołóż do buliony. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj kukurydzę, mięso i posiekany koperek. Zabiel śmietaną u zagęść mąką. Dopraw sokiem z cytryny i cukrem. Posól i popieprz do smaku.