Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na zupę w wersji fit. Gęsta, kremowa i rewelacyjna w smaku. Polecam
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 57
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3848
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6784
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 57
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3848
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6784
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Bulion zagotuj. Cebulę i czosnek pozbaw łupin. Cebulę drobno posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Zeszklij na maśle bądź na oliwie. Szpinak umyj pod bieżącą wodą. Liście pozbaw ogonków. Do bulionu dodaj cebulę, czosnek i oczyszczony szpinak. Dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlej mleko. Gotuj pod przykryciem przez ok. 5-10 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj przy pomocy blendera na jednolity krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło z jajkiem ugotowanym na twardo.