Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na zupę w wersji fit. Gęsta, kremowa i rewelacyjna w smaku. Polecam
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1302
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1096
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2147
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1302
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1096
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2147
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Bulion zagotuj. Cebulę i czosnek pozbaw łupin. Cebulę drobno posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Zeszklij na maśle bądź na oliwie. Szpinak umyj pod bieżącą wodą. Liście pozbaw ogonków. Do bulionu dodaj cebulę, czosnek i oczyszczony szpinak. Dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlej mleko. Gotuj pod przykryciem przez ok. 5-10 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj przy pomocy blendera na jednolity krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło z jajkiem ugotowanym na twardo.