Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na zupę w wersji fit. Gęsta, kremowa i rewelacyjna w smaku. Polecam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Bulion zagotuj. Cebulę i czosnek pozbaw łupin. Cebulę drobno posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Zeszklij na maśle bądź na oliwie. Szpinak umyj pod bieżącą wodą. Liście pozbaw ogonków. Do bulionu dodaj cebulę, czosnek i oczyszczony szpinak. Dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlej mleko. Gotuj pod przykryciem przez ok. 5-10 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj przy pomocy blendera na jednolity krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło z jajkiem ugotowanym na twardo.