Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ze szpinaku

Zupa ze szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3870

Dodano:

Odsłon: 774

Pyszny pomysł na zupę w wersji fit. Gęsta, kremowa i rewelacyjna w smaku. Polecam

Składniki

  • szpinak świeży- 2 opakowania po 30 dag
  • ząbki czosnku- 5 szt.
  • masło- 1 łyżka
  • ziemniaki- 4-5 szt.
  • bulion warzywny- 2 litry
  • mleko- szklanka
  • jajka- 5 szt.
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa ze szpinaku

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Bulion zagotuj. Cebulę i czosnek pozbaw łupin. Cebulę drobno posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Zeszklij na maśle bądź na oliwie. Szpinak umyj pod bieżącą wodą. Liście pozbaw ogonków. Do bulionu dodaj cebulę, czosnek i oczyszczony szpinak. Dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlej mleko. Gotuj pod przykryciem przez ok. 5-10 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj przy pomocy blendera na jednolity krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło z jajkiem ugotowanym na twardo.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń