Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa jest bardzo smaczna, smakuje na ciepło i na letnio, można ją podać z grzankami, makaronem, ryżem................SMACZNEGO!!!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
liście szpinaku opłukać, włożyć do dzbanka miksera, dać ząbki czosnku, wlać wodę 1/2 litra, dodać z włoszczyzny porę, liście selera i dobrze wszystko zmiksować
obrać marchew, seler, pietruszkę i pokroić w kostkę, wsypać do wody 3 litry, dać kucharek i gotować z 15 minut
dodać pokrojoną cukinię ze skórką i zagotować
do zupy wlać z dzbanka szpinak, wlać trochę wody do dzbanka, opłukać i wlać do zupy, dodać masło, pieprz mielony i gotowac z 10 minut
śmietanę 18 % słodka, mąkę, wodę wymieszać i wlać do zupy i mieszając zagęścić, dodać posiekaną natkę pietruszki