Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa ziemniaczana to znakomity posiłek w zimny przedwiosenny dzień. bardzo rozgrzewająca, pachnąca ziołami i czosnkiem, doprawiona koncentratem pomidorowym dla przełamania słodkiego smaku warzyw. Gorąco polecam :)
nóż, patelnia, duży garnek
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 80
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 22
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 80
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 22
Składniki
Marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i mięso pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać mięso, chwilę razem podsmażać.
Do garnka wrzucić marchew, pietruszkę, dodać mięso z cebulą, liście laurowe i ziele angielskie, zalać 1,5 l wody, gotować na wolnym ogniu 20 min, po czym dodać ziemniaki. Gotować nadal do miękkości składników.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy i utłuczony w moździerzu pieprz, majeranek,czosnek staropolski, roztarte ząbki czosnku, posolić do smaku i chwile jeszcze gotować na wolnym ogniu.
Gotową zupę podać posypaną zieleniną; koperkiem, pietruszką lub szczypiorkiem.