Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa ziemniaczana to znakomity posiłek w zimny przedwiosenny dzień. bardzo rozgrzewająca, pachnąca ziołami i czosnkiem, doprawiona koncentratem pomidorowym dla przełamania słodkiego smaku warzyw. Gorąco polecam :)
nóż, patelnia, duży garnek
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8395
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8395
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Składniki
Marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i mięso pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać mięso, chwilę razem podsmażać.
Do garnka wrzucić marchew, pietruszkę, dodać mięso z cebulą, liście laurowe i ziele angielskie, zalać 1,5 l wody, gotować na wolnym ogniu 20 min, po czym dodać ziemniaki. Gotować nadal do miękkości składników.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy i utłuczony w moździerzu pieprz, majeranek,czosnek staropolski, roztarte ząbki czosnku, posolić do smaku i chwile jeszcze gotować na wolnym ogniu.
Gotową zupę podać posypaną zieleniną; koperkiem, pietruszką lub szczypiorkiem.