Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa ziemniaczana to znakomity posiłek w zimny przedwiosenny dzień. bardzo rozgrzewająca, pachnąca ziołami i czosnkiem, doprawiona koncentratem pomidorowym dla przełamania słodkiego smaku warzyw. Gorąco polecam :)
nóż, patelnia, duży garnek
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1423
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1423
Składniki
Marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i mięso pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać mięso, chwilę razem podsmażać.
Do garnka wrzucić marchew, pietruszkę, dodać mięso z cebulą, liście laurowe i ziele angielskie, zalać 1,5 l wody, gotować na wolnym ogniu 20 min, po czym dodać ziemniaki. Gotować nadal do miękkości składników.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy i utłuczony w moździerzu pieprz, majeranek,czosnek staropolski, roztarte ząbki czosnku, posolić do smaku i chwile jeszcze gotować na wolnym ogniu.
Gotową zupę podać posypaną zieleniną; koperkiem, pietruszką lub szczypiorkiem.