Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa ziemniaczana to znakomity posiłek w zimny przedwiosenny dzień. bardzo rozgrzewająca, pachnąca ziołami i czosnkiem, doprawiona koncentratem pomidorowym dla przełamania słodkiego smaku warzyw. Gorąco polecam :)
nóż, patelnia, duży garnek
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29317
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 154
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18685
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 723
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29317
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 154
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18685
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 723
Składniki
Marchew, pietruszkę, cebulę, ziemniaki i mięso pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać mięso, chwilę razem podsmażać.
Do garnka wrzucić marchew, pietruszkę, dodać mięso z cebulą, liście laurowe i ziele angielskie, zalać 1,5 l wody, gotować na wolnym ogniu 20 min, po czym dodać ziemniaki. Gotować nadal do miękkości składników.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy i utłuczony w moździerzu pieprz, majeranek,czosnek staropolski, roztarte ząbki czosnku, posolić do smaku i chwile jeszcze gotować na wolnym ogniu.
Gotową zupę podać posypaną zieleniną; koperkiem, pietruszką lub szczypiorkiem.