Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną kartoflankę .Tradycyjna zupa ziemniaczana, która zachwyci Cię swoją prostotą i smakiem. Poznaj sekrety przygotowania aromatycznej kartoflanki, idealnej na chłodne dni.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68572
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2070
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68572
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2070
Składniki
Obieramy ziemniaki, marchewkę i pietruszkę a następnie kroimy je w kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę, aż stanie się chrupiąca. Odkładamy na talerz, zostawiając tłuszcz na patelni. Na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę, por oraz czosnek.
Po chwili dodajemy ziemniaki, marchewkę i pietruszkę . Smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Przekładamy warzywa do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie. Miksujemy połowę zupy blenderem, aby uzyskać kremową konsystencję, a resztę pozostawiamy w kawałkach. Wlewamy zahartowaną śmietanę i doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem do smaku.
Dodajemy kiełbasę jeszcze chwile gotując. Zupa ziemniaczana jest już gotowa, podajemy gorącą, posypaną świeżą natką pietruszki. Smacznego