Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ziemniaczana z brokułami z mięsną wkładką jest sycąca i bardzo smaczna. Wspaniała na chłodne, jesienne dni.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 833
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101496
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5998
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 833
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101496
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5998
Składniki
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i angielskie ziele, gotować do miękkości.
Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę.
Z wywaru wyjąć ugotowane mięso, usunąć kości. Do rosołu wsypać warzywa i gotować.
Z mąki, smalcu i oliwy zrobić rumianą zasmażkę.
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną cebulę i różyczki brokuła, gotować do miękkości. Zasmażkę połączyć z zupą, włożyć ugotowane mięso, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.