Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykła zupa ziemniaczana, a jednak dodatek duszonych jarzyn nieco "podkręca " jej smak. Polecam!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13514
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7609
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13514
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7609
Składniki
Z kości i natki selera przygotować wywar.
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem ziół.
Do gotującego się wywaru przełożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Następnie dodać duszone warzywa i całość podprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Można podawać z kleksem śmietany i obranym z kości mięsem.. Smacznego!