Niby zwykła zupa ziemniaczana, a jednak dodatek duszonych jarzyn nieco "podkręca " jej smak. Polecam!
Zupa ziemniaczana z duszonymi jarzynami
Składniki
- kość schabowa na wywar
- seler nać do wywaru
- cebula 1 szt
- seler 1 szt
- marchew 2 szt
- czosnek 1 ząbek
- ziemniaki 4-5 szt
- masło 1 łyżka
- majeranek suszony 1/2 łyżeczki
- przyprawa do potraw do smaku
- śmietana 12% 2 łyżki
- mąka pszenna 1 łyżeczka
Składniki
- kość schabowa na wywar
- seler nać do wywaru
- cebula 1 szt
- seler 1 szt
- marchew 2 szt
- czosnek 1 ząbek
- ziemniaki 4-5 szt
- masło 1 łyżka
- majeranek suszony 1/2 łyżeczki
- przyprawa do potraw do smaku
- śmietana 12% 2 łyżki
- mąka pszenna 1 łyżeczka

Etapy przygotowania
Z kości i natki selera przygotować wywar.
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem ziół.
Do gotującego się wywaru przełożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Następnie dodać duszone warzywa i całość podprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Można podawać z kleksem śmietany i obranym z kości mięsem.. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4019

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 949

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 350
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4019

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 949

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 350


Składniki
- kość schabowa na wywar
- seler nać do wywaru
- cebula 1 szt
- seler 1 szt
- marchew 2 szt
- czosnek 1 ząbek
- ziemniaki 4-5 szt
- masło 1 łyżka
- majeranek suszony 1/2 łyżeczki
- przyprawa do potraw do smaku
- śmietana 12% 2 łyżki
- mąka pszenna 1 łyżeczka
Z kości i natki selera przygotować wywar.
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem ziół.
Do gotującego się wywaru przełożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Następnie dodać duszone warzywa i całość podprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Można podawać z kleksem śmietany i obranym z kości mięsem.. Smacznego!
Bardzo fajny pomysł