Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykła zupa ziemniaczana, a jednak dodatek duszonych jarzyn nieco "podkręca " jej smak. Polecam!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 620
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1550
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 620
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1550
Składniki
Z kości i natki selera przygotować wywar.
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem ziół.
Do gotującego się wywaru przełożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Następnie dodać duszone warzywa i całość podprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Można podawać z kleksem śmietany i obranym z kości mięsem.. Smacznego!