Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykła zupa ziemniaczana, a jednak dodatek duszonych jarzyn nieco "podkręca " jej smak. Polecam!
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3985
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 150
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 584
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 444
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3985
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 150
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 584
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 444
Składniki
Z kości i natki selera przygotować wywar.
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem ziół.
Do gotującego się wywaru przełożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Następnie dodać duszone warzywa i całość podprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Można podawać z kleksem śmietany i obranym z kości mięsem.. Smacznego!