Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki kurdybankowi zwykła (na pozór) zupa zyskała nowy aromat i smak. Jest wyśmienita. Sama zjadłam trzy porcje. Serdecznie polecam.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1817
Polecam, pychota.
Odsłon: 601
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 490
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1817
Polecam, pychota.
Odsłon: 601
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 490
Składniki
Ziemniaczki porządnie umyć. Następnie pokroić na cząstki. Marchewkę, por, seler , cebulę umyć, obrać i również drobno pokroić. Do garnka wlać olej. Zeszklić na nim cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie dolać 1,5 l wody. Wrzucić pokrojone warzywa. Dodać przyprawy. Gotować do miękkości warzyw. Kilka minut przed wyłączeniem gazu dodać bluszczyk kurdybanek. Całość zblendować. Zupa jest gotowa do spożycia. Uwaga! Zupa jest gęsta. Nie trzeba jej niczym zabielać. Awaryjnie podałam wersję z natką pietruszki. Mam świadomość, że nie każdy ma dostęp do tego świetnego zioła.