Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa nie musi być tucząca, czyli przepis dla wszystkich będących na diecie a jednocześnie ceniących sobie selera naciowego. To bardzo zdrowy i wdzięczny produkt, można z niego wyczarować wszystko. Osobiście uwielbiam jego zapach, który nadaje potrawom wyrazistości. Poniżej proponuję zupę ziemniaczaną z dodatkiem soczewicy i wspomnianego wyżej selera naciowego.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 51
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3334
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6767
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 51
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3334
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6767
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.Selera naciowego umyć, pokroić na kawałeczki. Paprykę oczyścić z nasionek, pokroić w drobną kosteczkę, natomiast cebulę w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć ziemniaki, selera i paprykę (czas smażenia około 20 minut). Następnie warzywa zalać bulionem i wodą (1/2 litra), dodać przyprawy oraz pokrojoną cebulę. Całość gotować do miękkości ziemniaków, pamiętając żeby nie były zbyt miękkie, bo wówczas nam się rozpadną i nie będą widoczne na talerzu. Pod koniec gotowania dodać osączoną z zalewy soczewicę. Zupę gotować jeszcze kilka minut, doprawić do smaku jeżeli jest jeszcze taka potrzeba.
Smacznego.