Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczano-chrzanowa z kiełbasą

Zupa ziemniaczano-chrzanowa z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3419

Dodano:

Odsłon: 331

Gęsta zupa ziemniaczana o lekko ostrym chrzanowym smaku z wkładką w postaci podsmażonej kiełbasy. Smacznie, tanio i szybko:)

Składniki

  • rosół 6 szklanek
  • ziemniaki duże 2 szt
  • chrzan ze słoika 1 łyżka kopiasta
  • kiełbasa śląska 2 szt
  • papryka słodka do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rosół /lub bulion z kostki/ zagotowujemy i dodajemy pokrojone w małą kostkę obrane ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Gdy ziemniaki będą już miękkie zupę miksujemy dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny. Dokładanie mieszamy.
    Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, kroimy, oprószamy paprykami i obsmażamy na patelni na złoty kolor.
    Do każdej porcji zupy na talerzu dodajemy zrumienioną kiełbasę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń