Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczano-fasolowa z boczkiem

Zupa ziemniaczano-fasolowa z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5380

Dodano:

Odsłon: 152

Smaczna, domowa zupka, którą polecam miłośnikom fasolki ;)

Składniki

  • wywar mięsny 2 l
  • ziemniaki 5 szt
  • marchew 1 szt
  • boczek parzony 250 g
  • fasola czerwona z puszki 1 puszka
  • margaryna 1 łyżka
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
  • czubrica czerwona 1/3 łyżeczki
  • kucharek do smaku
  • majeranek suszony 1/3 łyżeczki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa ziemniaczano-fasolowa z boczkiem

Przygotowanie

  1. Wywar mięsny przygotować wg własnych upodobań. Do wywaru wrzucić pokrojone ziemniaki marchewkę oraz przyprawy, zagotować.

  2. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. dy warzywa będą już miękkie dodać odcedzoną fasolkę, zagotować.

  3. Na końcu przełożyć usmażony boczek, a na patelnię dodać łyżkę margaryny, mąkę i przygotować zasmażkę. Przełożyć do zupy i zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać np. z zielona pietruszką.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń