Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedwabiście gładki krem z ziemniaków i szparagów
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 103
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 188
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 105
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 116
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 107
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 103
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 188
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 105
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 116
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 107
Składniki
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki. Łodygi pokroić na kawałki, główki odłożyć.
Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać połowę masła, wrzucić cebulę i ziemniaki. Podsmażać kilka minut do zeszklenia.
Do garnka wlać bulion, wrzucić pokrojone łodygi szparagów i gotować na średnim ogniu do miękkości.
W międzyczasie na patelni rozgrzać pozostałą część masła, wrzucić główki szparagów, smażyć przez 3-4 minuty.
Ugotowaną zupę zblendować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dla większej gładkości przetrzeć zupę przez sitko.
Zupę zabielić śmietaną, podawać z podsmażonymi główkami szparagów.