Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo smaczna. Gęsta, pożywna.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3917
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19875
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3000
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3917
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19875
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3000
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4187
Składniki
W garnku na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Dodać też ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusić, mieszać warzywa kilka minut. Dodać wrzątku ok 1,5 l. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać liście szpinaku ( mogą być mrożone ), a następnie pokruszony ser fata. Gotować na wolnym ogniu. Ser powinien się rozpuścić. Dodać do smaku przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz świeżo mielony i sól. Warto spróbować zupę przed dodaniem soli, bo dodany ser feta jest słony. Zupę podawać gorącą. Smacznego.