Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo smaczna. Gęsta, pożywna.
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 252
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1602
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 587
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 252
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1602
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 587
Składniki
W garnku na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Dodać też ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusić, mieszać warzywa kilka minut. Dodać wrzątku ok 1,5 l. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać liście szpinaku ( mogą być mrożone ), a następnie pokruszony ser fata. Gotować na wolnym ogniu. Ser powinien się rozpuścić. Dodać do smaku przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz świeżo mielony i sól. Warto spróbować zupę przed dodaniem soli, bo dodany ser feta jest słony. Zupę podawać gorącą. Smacznego.