Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczano-szpinakowa wegetariańska

Zupa ziemniaczano-szpinakowa wegetariańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 217 Ocena: 835

Dodano:

Odsłon: 123

Zupa bardzo smaczna. Gęsta, pożywna.

Składniki

  • duża cebula
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 1/4 selera
  • 3 większe ziemniaki
  • 300 g liści szpinaku
  • 250 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa ziemniaczano-szpinakowa wegetariańska

Przygotowanie

  1. W garnku na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Dodać też ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusić, mieszać warzywa kilka minut. Dodać wrzątku ok 1,5 l. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać liście szpinaku ( mogą być mrożone ), a następnie pokruszony ser fata. Gotować na wolnym ogniu. Ser powinien się rozpuścić. Dodać do smaku przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz świeżo mielony i sól. Warto spróbować zupę przed dodaniem soli, bo dodany ser feta jest słony.
    Zupę podawać gorącą.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń