Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa bez nazwy, wymyslona z potrzeby chwili, oczywiście bez mięsa, udany eksperyment
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 331
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3052
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 331
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3052
Składniki
1. grzyby zalać woda, po chwili dokładnie umyc, ponownie zalać wodą, 2. warzywa obrać, pokroić w kostkę, 3. cebulę poddusić na maśle, dodać ziemniaki, marchew i selera, chile dusić, wlać grzyby z woda w której się moczyły, posolic, gotować, 4. gdy warzywa będą prawie miękkie dodac pokrojona paprykę, gotować jeszcze chwilę, zaprawić zupę smietaną, doprawić sola i pieprzem, posypać natką smacznego