Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa mówi sama za siebie :) U nas wszystkim bardzo smakowała.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 64
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 38
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 64
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 38
Składniki
Skrzydełka myjemy i wkładamy do sporego garnka, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki marchewki, pietruszki, seler i por. Zalewamy zimną wodą, dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy i na wolnym ogniu gotujemy wywar.
Brokuł dzielimy na nieduże różyczki, fasolki kroimy na trzy lub cztery części, natkę pietruszki drobno siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kiedy wywar będzie już gotowy odcedzamy go i wrzucamy ziemniaki, 5 minut później brokuły i fasolkę, na sam koniec groszek i wyjętą wcześniej z wywaru, pokrojoną w kostkę marchewkę. Gotujemy chwile do miękkości wszystkich warzyw, w międzyczasie doprawiamy do smaku.
Z mąki i kilku łyżek wody robimy "zaczepkę" i wlewamy ją do zupy dokładnie ją mieszając. Dorzucamy natkę pietruszki i zagotowujemy. Po zdjęciu zupy z ognia dolewamy zahartowaną wcześniej śmietankę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.