Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe danie kuchni polskiej na Wielkanoc
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10361
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423327
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10361
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423327
Składniki
Boczek i wędzoną kiełbasę pokroiłem w paski, zrumieniłem na łyżce smalcu. Seler i marchew obrałem, pokroiłem, zalałem 1 l wody, dodałem białą kiełbasę, pokrojone wędzone żeberka, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotowałem razem 30 minut. Wyjąłem białą kiełbasę, pokroiłem w plasterki. Posiekany por podsmażyłem na oleju, dodałem do zupy razem z boczkiem, wędzoną kiełbasą oraz plasterkami białej kiełbasy. Gotowałem chwilę, dodałem zakwas, doprawiłem majerankiem, solą i pieprzem. Przed podaniem zabieliłem śmietaną.