Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe danie kuchni polskiej na Wielkanoc
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15080
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2567
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15080
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2567
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8878
Składniki
Boczek i wędzoną kiełbasę pokroiłem w paski, zrumieniłem na łyżce smalcu. Seler i marchew obrałem, pokroiłem, zalałem 1 l wody, dodałem białą kiełbasę, pokrojone wędzone żeberka, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotowałem razem 30 minut. Wyjąłem białą kiełbasę, pokroiłem w plasterki. Posiekany por podsmażyłem na oleju, dodałem do zupy razem z boczkiem, wędzoną kiełbasą oraz plasterkami białej kiełbasy. Gotowałem chwilę, dodałem zakwas, doprawiłem majerankiem, solą i pieprzem. Przed podaniem zabieliłem śmietaną.