Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimne dni najlepsza jest zupa. Jak zupa to polski żur. A smażone ziemniaki pokrojone kostkę lub w plastry przenoszą smak zupy na wyższy jego poziom;) Spróbujcie :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 936
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 936
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju w garnku w którym będzie gotować sie zupa, dodajemy kiełbasę i smażymy. Wlewamy wodę około 1 litra, dodajemy przyprawy i umyte kapelusze grzybów. Gotujemy wywar 20 minut. Można dodać warzywnej przyprawy. W między czasie gotujemy jaja oraz smażymy na złoto plastry ugotowanych wcześniej ziemniaków pokrojonych w kostkę lub plastry. Do gotującej się zupy wlewamy dobrze wymieszany żur ( ja na litr wywaru daję szklankę dobrze wymieszanego żuru) i mieszamy. Pod koniec gotowania dodajemy wysmażony boczek ( bo boczek ma chrupać ;)). Doprawiamy zupę śmietanką. Podajemy chrupiace ziemniaczki i jajko.