Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimne dni najlepsza jest zupa. Jak zupa to polski żur. A smażone ziemniaki pokrojone kostkę lub w plastry przenoszą smak zupy na wyższy jego poziom;) Spróbujcie :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 226
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 996
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 226
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 996
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju w garnku w którym będzie gotować sie zupa, dodajemy kiełbasę i smażymy. Wlewamy wodę około 1 litra, dodajemy przyprawy i umyte kapelusze grzybów. Gotujemy wywar 20 minut. Można dodać warzywnej przyprawy. W między czasie gotujemy jaja oraz smażymy na złoto plastry ugotowanych wcześniej ziemniaków pokrojonych w kostkę lub plastry. Do gotującej się zupy wlewamy dobrze wymieszany żur ( ja na litr wywaru daję szklankę dobrze wymieszanego żuru) i mieszamy. Pod koniec gotowania dodajemy wysmażony boczek ( bo boczek ma chrupać ;)). Doprawiamy zupę śmietanką. Podajemy chrupiace ziemniaczki i jajko.