Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6153
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1898
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6153
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1898
 
         
         
                Składniki
Przygotować zakwas żytni – mąkę żytnią żurkową (150 g) wymieszać z wodą (250 ml), dodać 2-3 ząbki czosnku, przykryć ściereczką i zostawić w temperaturze pokojowej na 3 dni. Można też użyć gotowego zakwasu na żurek.
Boczek podsmażyć na oleju z pokrojoną w kostkę cebulą, dodać do bulionu i gotować 20 minut, po tym czasie dodać zakwas i przyprawy: majeranek, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chrzan. Gotować 10 minut.
Na koniec dodać śmietanę. Podawać z jajkiem na twardo.