Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 487
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 150
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 193
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 487
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 150
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 193
Składniki
Przygotować zakwas żytni – mąkę żytnią żurkową (150 g) wymieszać z wodą (250 ml), dodać 2-3 ząbki czosnku, przykryć ściereczką i zostawić w temperaturze pokojowej na 3 dni. Można też użyć gotowego zakwasu na żurek.
Boczek podsmażyć na oleju z pokrojoną w kostkę cebulą, dodać do bulionu i gotować 20 minut, po tym czasie dodać zakwas i przyprawy: majeranek, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chrzan. Gotować 10 minut.
Na koniec dodać śmietanę. Podawać z jajkiem na twardo.