Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis krok po kroku na żurek. Pyszna, tradycyjna mocno kwaskowa zupa o wyjątkowym smaku.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1498
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1705
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1498
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1705
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Składniki
Kiełbasę nakłuwamy wykałaczką.
Do garnka wlewamy bulion. Dodajemy kiełbasę, skórę z boczku, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wyciągamy kiełbasę do ostygnięcia.
Na patelni podsmażamy pokrojony boczek. Jak się zarumieni dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy majeranek, podsmażamy chwilę i całość dodajemy do garnka. Do garnka dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i ostudzoną kiełbasę pokrojoną w plastry. Gotujemy 15minut.
Po tym czasie dodajemy zakwas, chrzan i śmietanę zahartowaną zupą. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez chwilę i nasz żurek jest już gotowy… Podajemy z jajkiem. Smacznego