Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ktoś mnie uprzedził... ;)
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Białą kiełbasę opłukać ,zalać 750 ml bulionu warzywnego ,dodać majeranek i gotować 10 min na wolnym ogniu. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlać żur i gotować dalsze 20 min. Potem dodać , zmiażdżony nożem ,czosnek. Mąkę wymieszać ze śmietaną ,kwaśną i słodką ,i wlać do zupy. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 3 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem. Kiełbasę wyjąć ,pokroić w centymetrowe kawałki. Rozłożyć na talerze i zalać żurkiem.