Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ktoś mnie uprzedził... ;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3847
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154643
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1000
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 407
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3847
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154643
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1000
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 407
Składniki
Białą kiełbasę opłukać ,zalać 750 ml bulionu warzywnego ,dodać majeranek i gotować 10 min na wolnym ogniu. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlać żur i gotować dalsze 20 min. Potem dodać , zmiażdżony nożem ,czosnek. Mąkę wymieszać ze śmietaną ,kwaśną i słodką ,i wlać do zupy. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 3 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem. Kiełbasę wyjąć ,pokroić w centymetrowe kawałki. Rozłożyć na talerze i zalać żurkiem.